La Fundació Catalunya Oberta insta a Laporta a “echar” a los directivos que no remen en su dirección

Es interesante leer este editorial sobre la situación del Barça, básicamente, porque lo ha escrito la fundación Catalunya Oberta a la que pertenecen Xavier Sala i Martín y Joan Oliver, a parte del director de Barça TV, Vicent Sanchís, entre otros. Está publicada desde el 12 de octubre. Es interesante porque culpan a un vicepresidente de la filtración del espionaje (no dicen el nombre pero se refieren a Jaume Ferrer), piden a Laporta que cierre las divisiones internas aunque esto provoque la dimisión de los directivos que no estén de acuerdo, e inciden en los intereses que tienen algunos en impedir que Laporta haga carrera política porque podría desestabilizar el tripartito.

GUERRA BRUTA A CAN BARÇA

Quan semblava que la crisi desencadenada per la filtració dels informes de seguretat que va encarregar el director general del Barça s’havia tancat del tot, noves declaracions dels implicats l’han feta aflorar de nou. Convé recapitular en tota aquesta història. Fa sis mesos, Joan Oliver va encarregar una auditoria que, segons la seva declaració, pretenia detectar els punts febles dels possibles candidats a la presidència del club en una candidatura de caire continuïsta. Amb la intensió de protegir-los contra maniobres externes. La decisió va sorprendre els afectats -que no en sabien res- i va provocar un moment de tensió en la directiva, que va ser superat després que Oliver els donés les explicacions oportunes. Sis mesos després, per una filtració provocada més aviat per la inconsciència d’un dels quatre -que no en va preveure les conseqüències-, el conflicte va sortir a la llum. El fet que s’hagi convertit en un serial evidencia dos problemes.En primer lloc, la directiva actual viu en convulsió contínua. Pel que sembla, van ser els mateixos afectats els que aquesta setmana van facilitar a El Periódico la informació que va publicar relativa als informes que els afectaven. No hi ha ordre intern a Can Barça. I aquest és un greu problema. Si Jan Laporta està interessat a formar una alternativa de continuïtat amb garanties de guanyar les eleccions de l’any vinent, hauria de resoldre i tancar les divisions internes. Ni que sigui a costa de provocar alguna dimissió més. En cas contrari, les candidatures de l’oposició ho tindran tot a favor. Com demostra l’experiència electoral, el que més castiguen els votants és la incertesa i el descontrol.

D’altre costat, queda clar també que hi ha qui, si no troba conflictes, els fomenta o els inventa. Hi ha molts interessos a Catalunya perquè la candidatura continuïsta de l’actual president del Barça no se’n surti. Interessos polítics, empresarials i periodístics. Aquí ningú juga net. Sovint els que informen sobre presumptes irregularitats tenen una moral més irregular encara, perquè actuen moguts per uns motius gens filantròpics. Joan Laporta desperta en aquest país moltes discrepàncies. Amb l’excusa dels seus errors o el seu caràcter, senzillament volen acabar amb una manera d’entendre el futbol i el club que lliga amb una visió desacomplexada i sobiranista del país. Aquestes maniobres, ben evidents, volen neutralitzar el president del Barça per si al final del seu mandat emprén una opció política. La irrupció de candidatures polítiques que poden distorsionar la relació actual de forces, i que podrien impedir la reedició del tripartit, desperta suspicàcies, grans reticències i càstigs en tots els fronts. Sense considerar tots aquests moviments, no es poden entendre les reaccions externes que desencadenen les tensions internes dins el Barça.

 

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: