Les normes de La Masia

Al Fora de Joc, hem explicat algunes de les normes que han de seguir els jugadors del Barça a La Masia. Ho han fet l’Aina i la Mika en una de les seves seccions al programa. Aquí us deixo alguns dels paràmetres que han de seguir perquè us feu una idea de com és el dia a dia d’un jugador del futbol base del Barça. Hi ha normes bastant estrictes perquè el més important és que els futbolistes segueixin una rutina i portin una vida ordenada.

Per la majoria de residents, l’hora d’aixecar-se són les 6:45h. Esmorzen i ells mateixos es preparen un entrepà per mig matí. A les 7:30h. van cap a l’escola. Els juvenils i els del Barça B fan classe a la mateixa Masia. Mentre viuen a Can Barça, tots els jugadors estan obligats a estudiar, ja sigui ESO, Batxillerat, mòduls professionals o universitat.

A banda de les classes, tots els residents tenen l’obligació de fer una hora i mitja de repàs escolar de dilluns a dijous. Si les notes no són adequades, aquesta hora i mitja es duplica i es queden sense migdiada.

Els entrenaments són diaris o quatre vegades per setmana i per les tardes.

És obligatori fer-se el llit cada matí i endreçar-se la roba. Les sabates han d’estar posades en un compartiment especial a sota del llit per evitar males olors.

Si incompleixen alguna norma poden tenir diferents càstigs que van des de no poder anar a veure el Barça al Camp Nou, no poder anar a entrenar, quedar-se sense mòbil o sense ordinador.

A La Masia, els residents tenen una sala de 120 metres quadrats on hi ha una pantalla gegant i dues videoconsoles. Però estan tancades en un armari i només es poden utilitzar els caps de setmana. A banda, hi ha una taula de billar americà.

Hi ha wifi, sobretot perquè els residents que vénen de fora puguin parlar per Skype amb les famílies, però a les 23:00h. ja no es pot utilitzar.

Fins als 14 anys, sempre que surtin al carrer han d’anar acompanyats d’un educador ja sigui per anar al cine, a comprar o el que vulguin. A partir dels 15 anys, ja poden sortir sols però a les 22:30h. han de tornar a estar a La Masia. Es poden fer algunes excepcions en determinades situacions.

Per fomentar les activitats en grup i amb els educadors, si van al cine o a algun altre espectacle i ho fan amb companys i amb un educador del club, se’ls paga la meitat de l’entrada. L’altra se l’han de pagar ells. Si hi van sols, l’import íntegre l’han de pagar els propis jugadors.

Aquestes són algunes de les normes que han de complir els residents. El club és molt escrupulós amb les pautes de conducta perquè considera que per arribar a ser grans futbolistes, primer s’han de formar com a persones. Si algú es comporta de forma violenta, pot arribar a ser expulsat de la residència i del club. Ha passat amb tres casos en els últims anys.

A l’actual Masia, hi viuen 74 nens interns en pensió complerta i 50 més que estan en règim de mitja pensió.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: