De Tito a Vilanova

La pretemporada ha començat amb una victòria a Hamburg i amb la sensació de que aquest Barça continua sent reconeixible. És molt aviat per treure conclusions però fa la sensació que quan t’asseus a veure el Barça, ja saps què et trobaràs. Això vol dir que tothom sap què ha de fer i, per tant, que no partim de zero. Aquest factor és important donats els canvis als quals ens haurem d’anar acostumant. El barcelonisme té un repte enorme: sobreviure sense sobressaltar-se en excés a l’era Guardiola. A les mans de tots, està convertir aquest Barça en una versió millorada de l’anterior o que es quedi, simplement, en una “còpia xina”. I els més importants són els jugadors. Perquè ells són els principals protagonistes.

La directiva ha decidit apostar per Tito perquè, entre altres aspectes, és qui menys tocarà l’ecosistema actual. És de vital importància que tots tinguin clares les seves obligacions i respectin la jerarquia. Aquesta serà una de les tasques més importants per Tito. No crec que haguem de dubtar de la seva sabiduria futbolística. Ja en el primer amistós s’ha vist, per exemple, que el Barça donarà una volta més a l’estratègia (fixeu-vos que cada córner es va llençar diferent) o que jugadors com Alves tornaran a sentir-se alliberats (per mi un dels principals problemes d’Alves, més enllà de la seva separació, va ser que no es trobava a gust amb algun sistema de joc). Crec, també, que el seu caràcter fred l’ajudarà en un món tan passional com el del futbol. Si bé és cert, que haurà de saber transmetre il.lusió quan el guió ho requereixi. La gestió d’emocions dóna èxits o fracassos.

Tito Vilanova apostarà per la manera de jugar que tots coneixem amb alguns retocs. Però és en l’elecció de les jerarquies on estarà la clau de l’èxit. Saber qui pot dossificar a Xavi; aconseguir que Alexis o Cesc donin un necessari pas endavant; posar, definitivament, les piles a Piqué perquè descarregui de responsabilitat a Puyol; gestionar l’enorme dimensió futbolística de Messi,… Aquest és el gran repte. Estic convençut de que Tito està capacitat per aconseguir-ho. Però tothom ha de tenir clar qui mana.

La directiva ha de ser conscient que és molt difícil substituir a Guardiola i s’ha d’esforçar en vendre que l’entrenador té galons. Se’ls ha de guanyar però se l’ha d’ajudar a que ho pugui fer. Des de tots els àmbits.

Per exemple, si Tito demana un defensa, s’ha de fitxar al defensa. Em consta que el club en té a un lligat a l’espera del que passi amb Javi Martínez. Ben fet. Per si les mosques. Però se li ha de portar el que ell demani. No caiguem en l’endogàmica creença que tot lo bo, només està a casa. Aquest any és especialment important donar-li tot. Decisions grosses i altres detalls. Si vol començar la Lliga en diumenge perquè els internacionals tinguin un dia més de descans, toca lluitar perquè la Lliga comenci en diumenge. Tothom ha de remar en la direcció que marqui la parcel.la esportiva.

Tito ha de ser Tito només pels de casa. Pels de fora, l’hem de convertir en el “senyor Vilanova”.

Anuncios

One Response to De Tito a Vilanova

  1. Parent dice:

    Here are my 5 favorite in no order4-4-2 Balanced Defense, Midfield, Offense, most palopur.4-5-1 With this you mantain more ball possesion. As long as your midfielders help out your forward you should be fine.3-5-2 Has a bit of weakness in the defence. As long as your midefielders drop down to help the defence you should be fine. You also gain more ball possesion, and you still have to forwards.5-4-1 With this formation your defence is hard to break through. As long as your forward is good, and he is supported you should have no problem.4-1-2-1-2Good defense. Theres a defensive midefielder, who can give passes. Yor midefield will be spread out, and will manatian ball possesion. Your forwards should have no problem scoring.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: